
Baltymai – viena svarbiausių maistinių medžiagų žmogaus kūnui, o užsiimant aktyvia fizine veikla, ypač – jėgos treniruotėmis, ji tampa dar svarbesnė. Baltymai – svarbiausia medžiaga auginant raumeninę masę ir siekiant kuo geresnio atsistatymo po krūvių.
Koks maistas suteikia kokybiškiausius, geriausiai pasisavinimus ir naudingiausius baltymus?
Tai – kiaušiniai, graikiškas jogurtas, varškė, liesa mėsa (vištienos krūtinėlė, kalakutiena, antiena, liesa jautiena), žuvis ir jūros gėrybės (lašiša, balta žuvis, tunas, krevetės), riešutai, lęšiai, pupelės.
Svarbu tik nepamiršti – net ir itin intensyviai sportuojantys bei iki minimalių detalių mitybos programą susidėlioję žmonės neturėtų viršyti tam tikrų baltymų normų. Vyrams viršutinė riba dažniausiai brėžiama ties 2,2 g baltymų kūno kilogramui, moterims – 1,4-1,6 g.
VšĮ „Sporto leidinių grupė“ vykdomas projektas „Sportas – sveikatos ir žinių šaltinis visiems“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.